keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Nauhan solmiminen

Nauhan solmiminen pakettiin on helppoa, kun sen osaa. Olen aina tykännyt tehdä näyttäviä paketteja, mutta nauha on usein ollut väärin paketin alla, jolloin paketti on "keikkunut". Mitä pienempi paketti, sen tärkeämpää saada nauha nätisti.

Oikean puoleisen rasian nauha on kieputettu rasian alta väärin.


Tässä ohje nauhan kieputtamiseen paketin ympäri. Tällaiset karkkirasiat tulivat pari vuotta sitten merihenkisiin häihin. Koska satiininauha on suht paksua eikä sitä voi litistää sormin tasaiseksi kuten tavallista pakettinarua, se piti saada nätisti solmittua siten etteivät pienet karkkirasiat keiku ympäriinsä.

Jätä lyhyt pätkä nauhaa paketin päälle, kuitenkin sen verran, että se riittää rusettia varten.

Pidempi pätkä nauhaa kierretään paketin ympäri.


Pidempi pätkä nauhaa kierretään ristiin ja paketin toisen sivun ympäri.  



Nauha laitetaan solmuun ja tehdään kaunis rusetti.



Paketin voi viimeistellä pienellä koristeella. Medaljonki on kiinnitetty tummansinisellä ompelulangalla.

 Ja tältä näyttää toisella tavalla solmittu 'keikkuva' paketti:





tiistai 25. helmikuuta 2014

Nappi-lävistäjät


Ihanat nappi-lävistäjät pääsivät tänään testaukseen. Kyseessä on Martha Stewardin Double Punch eli lävistäjä, joka kohokuvioi sekä lävistää. Toisella lävistäjällä saa eri kokoisia ja muotoisia pieniä nappeja. Mielessäni onkin jo monta ideaa, joihin näitä uusia aarteita voi käyttää.

 




sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kutsu kastejuhliin



Pienen vastasyntyneen vauvan kanssa ei välttämättä jaksa väkertää kovin monimutkaisia kutsuja kastejuhlaan tai nimiäisiin. Minulle oli kuitenkin tärkeää tehdä kutsut itse ja olin kaivannut pientä helppoa askarteluprojektia tilaisuuden tullessa aikanaan ajankohtaiseksi. Onnistuin nappaamaan hyvän kuvan pari viikkoisen vauvan jaloista, jotka ovat vähän kuin sydämen muodossa, joten halusin käyttää sitä kutsussa.

Tarvikkeet:
  • Valokuva
  • Värillistä kartonkia
  • Valkoista paperia (esim. pilvipaperi)
  • Värillistä paperia
  • Kuultopaperia
  • Liimateippiä (löytyy mm. Sinellistä)
  • Paperiveitsi, viivotin, askartelualusta

Kiinnitin valokuvan valkoisen paperiin liimateipillä ja leikkasin valokuvalle paperiveitsen ja viivottimen avulla kehykset. Jos fiksusti printtaa/tilaa kuvan valmiilla valkoisilla kehyksillä, säästää aikaa ja voi jättää tämän vaiheen väliin.
Teippiliimaa laitettiin vain kuvan päihin, jotta sen voi halutessa irroittaa ja kehystää.


Kehyksen leveyden voi määritellä itse. Hyödynnän usein viivottimessa olevia merkkejä, kun leikkaan reunuksia. Silloin ei tarvitse erikseen mittailla ja merkitä leikkuukohtia.

Hopean värinen paperi kiinnitetään ja leikataan samalla tavalla.

A4-kokoinen kartonki taitetaan keskeltä kahtia ja kuva kiinnitetään sen päälle liimateipillä.


Kutsun sisälle tuli taitettu kuultopaperi, jonka päälle oli printattu runo ja varsinainen kutsuteksti oli taitoksen sisällä.

Kutsun sisäpuolella on kolme eri kokoista nallea koristeena.

Kuultopaperi kannattaa kiinnittää taitoksen yläreunasta, jotta liimateippi olisi mahdollisimman huomaamaton.


Valmis kutsu.

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Uuteen kotiin


Ystäväni on muuttanut uuteen asuntoon, joten vieraillessani siellä ensimmäistä kertaa halusin ilahduttaa häntä myös kortilla. Kortin teemana on avaimet uuteen kotiin. Ystävääni ajatellessani sävyiksi valikoitui korttia suunnitellessa murretut harmaan ja beigen sävyt.

Tarvikkeet:
  • Kartonkia korttipohjaksi (1-puoleinen helmiäiskartonki)
  • Sävypaperia (2-puoleista helmiäispaperia, eri sävyjä)
  • Läpikuultava vaalea helmiäispaperi tekstiä varten
  • Kristalleja
  • Satiininauhaa
  • Kohotarroja (2-puoleisia, pyöreitä)
  • Liimateippiä
  • Kuumaliimaa
  • Sakset (sekä askarteluveitsi, viivotin, askartelualusta)


Leikkasin korttipohjan Sizzixin laitteellani. Se on ihan uusi tuttavuus, joten sitä on tietenkin pakko hyödyntää. Postaan jatkossa ohjeita myös sellaisiin kortteihin, joihin ei tarvita erikoislaitteita. Korttipohjan erikoisuutena on alareunan kaunis koristekuvio. Leikkasin vaalean beigestä helmiäispaperista lyhyemmän palan korttipohjan päälle.

Paperi kiinnitetään liimateipillä.

Paperi kannattaa kohdistaa rauhassa, koska liimateippi ei juurikaan irtoa papereista sen jälkeen kun se on kiinnitetty.

Satiininauhan kiinnitystä varten lisätään liimateippiä. Askartelualustan ruudukkoa voi hyödyntää, jotta teipin saa suoraan.

Satiininauha kiinnitetaan siten, että nauhan alku- ja loppupää tulevat kortin keskelle etupuolelle. Nauha kiertää kortin ympäri. Askartelualustan tilalla voi käyttää vaikka tavallista ruutupaperia kohdistamisen apuna. Tärkeintä on saada nauha suoraan.

Nauha päätellään siistiksi.

Satiininauhasta solmitaan rusetti, joka kiinnitetään kuumaliimalla.

Avaimet on leikattu Sizzixin laitteella. Kuumaliimasin avainten päälle kahden värisiä kristalleja.

Avainten toiselle puolelle laitetaan pieniä pyöreitä kohotarroja, joilla avaimet kiinnitetään korttiin.

Lopuksi viimeistellään satiininauha.

Kortin sisälle tuli runo ja onnentoivotus. Tein wordiin ensin kortin sisäpuolen mittaiset kehykset, joiden reunan muutin katkoviivaksi ja vaalean harmaaksi. Paperi leikataan 'apu'kehyksen sisäreunaa pitkin viivottimen ja paperiveitsen avulla.

Seuraavaksi tein varsinaiset kehykset tekstiä varten. Käytin kahta eri paksuutta ja harmaan sävyä. Kehyksillä saa tehtyä helposti viimeistellyn ilmeen. Kannattaa kokeilla erilaisia yhdistelmiä.

Runo on kirjoitettu Garamond (small caps) ja onnentoivotus Young Baroque letter. Erikoisfontteja löytyy esimerkiksi täältä.

Printtasin tekstin läpikuultavalle helmiäispaperille, joka kiinnitetään liimateipillä, joka kannattaa laittaa kehyksien alle, jotta teippi ei näy läpi.

Kortti on valmis!